ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΚΑΔΡΑ ΣΕ ΚΑΜΒΑ Η ΞΥΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΣΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΚΑΔΡΑ ΣΕ ΚΑΜΒΑ Η ΞΥΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΣΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τόσο σε μεγάλα φωτογραφεία και καταστήματα εκτυπώσεων όσο και σε on line shops, μπορείτε να δώσετε/στείλετε μια οποιαδήποτε φωτογραφία ή εικόνα για να σας την εκτυπώσουν πάνω σε καμβά ζωγραφικής σε όποια διάσταση επιθυμείτε.Μια τέτοια εκτύπωση σε διαστάσεις π.χ 40Χ40 και σετελάρο κανονικού πλάτους όχι στενό, θα σας κοστίσει περίπου 40 ευρώ (εκτός εξόδων αποστολής) και το αποτέλεσμα φυσικά θα είναι τέλειο, πιστή αποτύπωση του πρωτότυπου της εικόνας στον πίνακα.
8-122Υπάρχει όμως ένας απλός και πολύ οικονομικότερος τρόπος για να μεταφέρετε οποιαδήποτε εικόνα (φωτογραφία, εκτύπωση, φύλλο περιοδικού κλπ) πάνω σε καμβά ή σε ένα κομμάτι ξύλο, δημιουργώντας μόνοι σας όσα τέτοια κάδρα/πίνακες θέλετε και με όποιο θέμα σας αρέσει.Θα χρειαστείτε φωτογραφίες/εικόνες εκτυπωμένες σε laser print και απλό χαρτί,καμβάδες ζωγραφικής (θα τους βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ζωγραφικής-κατασκευών αλλά και σε πολυκαταστήματα με παιχνίδια και είδη σχεδίου για παιδιά (ενδεικτικά ένα απλό τελάρο 50 Χ 50 θα σας κοστίσει περίπου 3-5 ευρώ) και ένα ειδικό υγρό/τζελ μεταφοράς εικόνας (Transfer Glaze) που θα το βρείτε επίσης σε καταστήματα με είδη κατασκευών/σχεδίου. Υπάρχει σε διάφορες μορφές και μάρκες, η τιμή τους κυμαίνεται από 5-10 ευρώ/μπουκάλι ανάλογα με το προϊόν αλλά και το μέγεθος της συσκευασίας, κάποια είναι υγρά κάποια περισσότερο παχύρευστα, όλα κάνουν την ίδια δουλειά και δουλεύονται με τον ίδιο τρόπο. Ένα τέτοιο προϊόν από τα πιο ποιοτικά στο είδος.
7-967 Στην πραγματικότητα πρόκειται για υλικά που δημιουργούν το αποτέλεσμα του ντεκουπάζ, πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Καμβά, ξύλο, γυαλί, ακόμη και ύφασμα.Το αποτέλεσμα, σε κάποια σημεία στις άκρες των εικόνων αν δεν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ή όπως ακριβώς και με το ντεκουπάζ αν δεν στρώσετε εντελώς το χαρτί και μείνουν φυσαλίδες αέρα στο εσωτερικό του, πιθανόν να έχει μικροατέλειες, όμως μπορείτε -αν θέλετε- με απλό ακρυλικό χρώμα όπως ακριβώς και στα ντεκουπαρισμένα αντικείμενα να διορθώσετε, να τονίσετε ή να ξεβάψετε, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πραγματικού πίνακα ζωγραφικής.
6-447
Η διαδικασία δεν έχει καμιά δυσκολία, περνάτε το ειδικό προϊόν πάνω στην επιφάνεια που 3-09θέλετε να μεταφερθεί  η εικόνα, κολλάτε πάνω το χαρτί και όταν στεγνώσει με ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή πανί τρίβετε ελαφρά έτσι ώστε το χαρτί απομακρύνεται και πάνω στον καμβά, το ξύλο ή όπου αλλού έχετε επιλέξει μένει αποτυπωμένη η εικόνα πάνω στην οποία περνάτε μερικά χέρια κόλλα χειροτεχνίας ή ένα προστατευτικό βερνίκι που αδιαβροχοποιεί και προστατεύει το αποτέλεσμα όπως ακριβώς σε κάθε τύπου παρόμοιες κατασκευές με χαρτί, ντεκουπάζ, κολλάζ, κλπ.

Είναι πραγματικά ένα εξαιρετικός και ιδιαίτερα οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσετε πολύ όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι. 

Τόσο με αγαπημένες σας φωτογραφίες όσο και με οποιαδήποτε εικόνα από περιοδικό, βιβλίο, το internet, κάρτες κλπ μπορείτε να δημιουργήσετε κάδρα, να τις μεταφέρετε πάνω σε ένα απλό κομμάτι ξύλο ή οποιοδήποτε ξύλινο αντικείμενο/έπιπλο που στην συνέχεια μπορείτε να επεξεργαστείτε και με τεχνικές όπως το κρακελέ κλπ. όπως και να «ανακατέψετε» – συνδυάσετε εικόνες κάθε είδους δημιουργώντας τα δικά σας έργα τέχνης πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Δείτε στα video πως ακριβώς θα το κάνετε
Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: