Γιατί να μη βγαίνεις με έναν φωτογράφο

Αποτέλεσμα εικόνας για photographer

Γιατί να μη βγαίνεις με έναν φωτογράφο

nodate1

Αφού αναλύσαμε τους λόγους για τους οποίους αξίζει να βγεις με έναν φωτογράφο, ας ρίξουμε και μια ματιά στην αντίπερα όχθη, συνειδητοποιώντας τα (ελάχιστα) αρνητικά που έχουμε ως φωτογράφοι και τους λόγους (δικαιολογίες για την ακρίβεια) που δε θα ήθελε κάποιος να βγει μαζί μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για photographer

Είμαστε παράξενοι 

Οι φωτογράφοι είναι καλλιτέχνες, αυτό είναι αυτονόητο. Αν τυχόν μας πιάσεις καμιά φοράνα σε κοιτάμε κατάματα, μη μας παρεξηγήσεις, το πιο πιθανό είναι να σκεφτόμαστε ποιά είναι η καλύτερη γωνία λήψης για ένα πορτρέτο σου.

Σχετική εικόνα
Κάνουμε περίεργα δώρα 

Μην παραξενευτείς αν λάβεις καμιά κορνίζα με φωτογραφία σου την οποία δε θυμάσαι καν πότε την είχες βγάλει ή ακόμα και ότι υπάρχει αυτή η φωτογραφία.

Αποτέλεσμα εικόνας για photographer
Οι αγαπημένες μας μέρες δε συμπίπτουν με τις δικές σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα, να λατρεύουν μια ηλιόλουστη μέρα με καθαρό ουρανό, χωρίς σύννεφα κλπ. Για εμάς τους φωτογράφους δεν ισχύει όμως το ίδιο, καθώς λατρεύουμε τις πιο «μελαγχολικές» μέρες όπου ο καιρός είναι πιο μουντός και το φως διαχέεται πιο ομαλά στην ατμόσφαιρα.

Σχετική εικόνα
Είμαστε συλλέκτες «άχρηστων» πραγμάτων

Συνήθως μαζεύουμε πολλά περιοδικά, εφημερίδες και γενικά οτιδήποτε άλλο πιστεύουμε ότι θα μας δώσει μια έμπνευση κάποια στιγμή στο μέλλον.

Αποτέλεσμα εικόνας για olegal photographer
Παραβιάζουμε το νόμο

Το πιο σύνηθες παράδειγμα (για να επεξηγήσω άμεσα τον τίτλο) είναι όταν βλέπουμε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, περιφραγμένο από παντού, με πινακίδες που απαγορεύουν την πρόσβαση, και η πρώτη μας σκέψη είναι «από που μπορώ να μπω εδώ μέσα;» μη συνειδητοποιώντας αρκετές φορές ότι είναι παράνομο αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.

Σχετική εικόνα
Οι διακοπές μοιάζουν με μετακόμιση

Αυτό ασφαλώς υπονοεί τον μεγάλο όγκο ενός φωτογραφικού εξοπλισμού, τον οποίο κανένας φωτογράφος δε διανοείται να αφήσει σπίτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για θοδωρής κουτσογιαννόπουλος
Κριτικάρουμε συχνά τις ταινίες

Το ξέρω ότι έχω ήδη αναφέρει πως είναι καλό να βγαίνεις με ένα φωτογράφο γιατί θα βλέπεις πολλές ταινίες μαζί του. Όμως, αν το ξεψαχνίσουμε λίγο παραπάνω, η αλήθεια είναι πως συνεχώς κριτικάρουμε τις ταινίες που βλέπουμε, είτε λόγω φωτισμού, είτε επιλογής χρωμάτων κλπ.


Αφήνουμε παντού το σημάδι μας

Και ασφαλώς εννοούμε τις φωτογραφίες μας. Σπανίως θα δεις το πορτφόλιο κάποιου χωρίς να έχει παντού το όνομά του.

Αποτέλεσμα εικόνας για photographer
Είμαστε εμείς και κανένας άλλος

Δυστυχώς, είμαστε αρκετά υπερήφανα όντα. Γι’αυτό κανενός άλλου η δουλειά δεν είναι τόσο καλή όσο η δική μας! Άντε, στην καλύτερη περίπτωση να πλησιάζει λίγο μόνο τη δική μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για photographer equipment
Φώτο-φθόνος

Μεταξύ αντρών γνωρίζουμε καλά το θέμα περί μεγέθους τού αντρικού μορίου. Μεταξύ φωτογράφων όμως, υπάρχει κάτι τελείως διαφορετικό. Ο φώτο-φθόνος! Η ζήλια για την κάμερα και τον εξοπλισμό τού άλλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για mpexrakis
Περνάμε πολύ χρόνο με ενδιαφέροντα άτομα

Μπορεί να είσαι ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο κι εσύ, με πολλές ωραίες ασχολίες, αλλά εμείς προτιμάμε να περνάμε χρόνο με άτομα του χώρου: στυλίστες, σχεδιαστές, μοντέλα…

Αποτέλεσμα εικόνας για photographer equipment
Θέλουμε να τα έχουμε όλα υπό έλεγχο

Είμαστε με απλά λόγια «control freaks», δηλαδή θέλουμε να μπορούμε να ελέγχουμε τη θέση κάθε πράγματος, είτε αυτό είσαι εσύ (οκ, αυτό δεν ακούστηκε και τόσο ωραίο) είτε είναι μια κούπα καφέ. Πρέπει να δείχνει πάντα ωραίο και σωστό.

Αποτέλεσμα εικόνας για hotographer lier
Παραείμαστε ειλικρινείς

Αν ρωτήσεις κάποιον από εμάς αν πήρες μερικά κιλά τελευταία, η πιο πιθανή απάντηση που ενδέχεται να πάρεις είναι «ναι, αλλά μην ανησυχείς, θα το φτιάξω στο Photoshop».

Αποτέλεσμα εικόνας για photography pc
Πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή

Τουλάχιστον μην ανησυχείς, δεν έχει να κάνει με Facebook ή τσόντες… έχει να κάνει με επεξεργασία φωτογραφιών!

Αποτέλεσμα εικόνας για photography surreal
Βλέπουμε αλλιώς τα ηλιοβασιλέματα

Συγκριτικά με τους υπόλοιπους (κοινούς θνητούς) ανθρώπους, εμείς οι φωτογράφοι όταν βλέπουμε ένα ηλιοβασίλεμα, αντί για ρομαντικές σκέψεις από το μυαλό μας περνάει «F8 με 1/125».

Αποτέλεσμα εικόνας για photography surreal
Δε δίνουμε εύκολα τις φωτογραφίες

Θυμάσαι τότε που σε είχε πάρει μερικές φωτογραφίες χωρίς να το θέλεις; Μην ανησυχείς, έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να τις ξαναδείς.

Σχετική εικόνα
Ζούμε επικίνδυνα

Πέρα από παράνομα (που αναφέραμε προηγουμένως) ζούμε και επικίνδυνα! Αν δούμε κάτι επικίνδυνο να γίνεται γύρω μας, το πιο πιθανό δεν είναι να τρέξουμε να σωθούμε, αλλά να θυμηθούμε πού έχουμε αφήσει την κάμερα για να προλάβουμε να το φωτογραφίσουμε!

Σχετική εικόνα
Είμαστε επικίνδυνοι για τον ίδιο μας τον εαυτό

Κατ’επέκταση του προηγούμενου τίτλου, αν δούμε ότι κάτι κακό πάει να μας συμβεί, το πρώτο πράγμα που θα προφυλάξουμε είναι ο φωτογραφικός μας εξοπλισμός! Όλα τα άλλα (κι εσύ δηλαδή) πάνε σε δεύτερη μοίρα.

Σχετική εικόνα
Χαζεύουμε τυχαίο κόσμο

Αν μας πιάσεις καμιά φορά να κοιτάμε κάποιον άγνωστο στο δρόμο, μην ανησυχείς, δεν είναι ότι τον σκεφτόμαστε ερωτικά ή κάτι τέτοιο. Απλά φανταζόμαστε μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία με εκείνον μέσα (αυτό βέβαια δεν αναιρεί απαραίτητα τον προηγούμενο φόβο σου).

Αποτέλεσμα εικόνας για photographer gangerus
Δε φωτογραφίζουμε αυτό που μας ζητάς

Νομίζεις ότι το να μας έχεις μαζί σου σε ένα ταξίδι για παράδειγμα, θα σου προσφέρει κάποιου είδους πλεονέκτημα; Για ξανασκέψου το… είμαστε τόσο υπερήφανοι και πεισματάρηδες που σπάνια θα φωτογραφίσουμε κάτι επείδη μας το υπέδειξες, αν εμείς το θεώρουμε ασήμαντο.

Αποτέλεσμα εικόνας για amateur model
Θα γίνεις μόντελο είτε θες είτε όχι

Τι; Δεν είναι κακό αυτό; Στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται ότι έχει πλάκα, αλλά μη ξεγελιέσαι. Αν κάποια στιγμή περπατάμε εξώ και δούμε ότι έχει καλό φωτισμό, είσαι υποχρεωμένη να ποζάρεις για 2-3 τουλάχιστον πορτρέτα! Και όχι, δεν δίνουμε σημασία στο τι θα φοράς εκείνη τη στιγμή.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για model

Advertisements

One thought on “Γιατί να μη βγαίνεις με έναν φωτογράφο

Add yours

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: